topEtusivuPå svenskaIn englishYhteystiedot
SOVITTELU

Rikosasioiden sovittelu
Koulusovittelu
Työyhteisösovittelu
Monikulttuurinen sovittelu
Perheasioiden sovittelu
Läheissovittelu
Ympäristöasioiden sovittelu
Kansainvälinen sovittelu
Tuomioistuinsovittelu
reunus

logo TYÖYHTEISÖSOVITTELU

Työyhteisösovittelulla (TYSO) ymmärryksen kautta rakentaviin ratkaisuihin.

Kun työyhteisössä on konflikti, se tarjoaa mahdollisuuden oppimiseen. Ristiriitatilateessa ulkopuolisen puolueettoman sovittelijan rooli voi olla keskeinen, jotta ihmiset kykenisivät taas puhumaan toisilleen ja keskittymään olennaiseen - työhönsä.

TYÖYHTEISÖSOVITTELUN ERITYISOSAAJA koulutuksia järjestetään yhteistyössä yliopistojen kanssa.
Kysy lisätietoja seuraavista toteutuksista Timo Pehrmanilta (timo.pehrman@innotimo.fi) tai Pia Lappalaiselta (pia.lappalainen@aalto.fi).

SOPU-prosessi on pitkään kehitetty, yleisiin sovittelun malleihin perustuva menetelmä. Se on tieteellisesti tutkittu, nopea ja tehokas työkalu työyhteisöjen ristiriitojen ratkaisemiseen. SOPU-prosessin kehittäjän ja työyhteisösovittelijavalmennusohjelman päävastuullisen johtajan FT Timo Pehrmanin väitöskirja Paremmin puhumalla - restoratiivinen sovittelu työyhteisöissä (Lapin yliopisto 2011) on ensimmäinen ja uraauurtava teos Euroopassa työyhteisösovittelun saralla. Katso ja tulosta työyhteisösovittelun esite tästä.

Pehrman Timo 2011. Paremmin puhumalla. ­Restoratiivinen työyhteisösovittelu.Väitöskirja. Acta Universitatis Lapponiensis 212. Rovaniemi: Lapin yliopisto.
Väitöskirjan nettiversio tästä!


SSF:n työyhteisösovittelun jaosto perustettiin vuonna 2015 edistämään ja kehittämään työyhteisösovittelua. Jaosto kokoontuu säännöllisesti. Liittymällä SSFn jäseneksi voi tulla mukaan jaoston toiminaan. Työyhteisösovittelun jaoston vetäjänä toimii Seppo Mäki (seppo.maki@vidi.fi) ja Mika Koskinen (koski.set@kolumbus.fi).

FT Timo Pehrmanin palkittiin 8.10.2016 elämäntyöstään työyhteisösovittelun kehittäjänä, kouluttajana ja toimijana. Kunnianosoituksen takana on puheviestinnän tieteellinen yhdistys Prologos. Lue Ylen julkaisema artikkeli Ylen sivulta.